• csavarokAUTÓKLÍMA SZERVÍZ

  Cégünk rövid határidővel vállalja az alábbi klímakarbantartó tevékenységeket

  tovább

 • futomuallitasfutóműállítás

  A futómű beállítása a biztonságos vezetés alapja.

  tovább

 • gumiszerelesgumiszerelés

  Cégünk rövid határidővel vállalja az alábbi gumiszerelési tevékenységeket..

  tovább

 • muszaki_vizsga2.jpgműszaki vizsga

  Cégünk vállalja személygépjármûvek mûszaki vizsgafelkészítését és vizsgáztatását.

  tovább

Futómű állítás

A futómű a biztonságos gépjárművezetés fontos részét képezi. Nap mint nap különbözõ erőbehatások érik, pl. kátyú, járdára felhajtás, maximális súlyterhelés meghaladása stb. Ezeknek az erõbehatásoknak köszönhetően az autó futóműve elállítódhat.

A rossz futóművel rendelkezõ gépjármű vezetése veszélyessé válhat, mivel a kormányzás folyamatos korrigálást igényel. A kormányzási nehézségeken kívül, növelheti az autó üzemeltetési költségeit is, pl. fokozott gumiköpeny kopás, magasabb fogyasztás és az alkatrészek idő előtti kopásához is vezet.

A futóművek javítása nagyon komplex feladat. A helyreállításhoz fontos a hibahely pontos felismerése és az autóvezetővel folytatott elbeszélgetés. Nagyon jelentõs az adott futómûvel kapcsolatos javítási információk megléte, mivel a futómûvek generációról generációra egyre bonyolultabbakká válnak.

A futómű állítás az igénybevett alkatrészek ellenőrzéséből és a kerekek megfelelő gyári értékre való beállításáról gondoskodik. A mai korszerű autóknál többnyire elől hátul állítható a futómű, ezért ezeknél az autóknál fokozottabban jelentkezik a gumiköpenyek helytelen kopása. A futómű ellenõrzés során megállapítható az alkatrészek állapota (gömbfejek, szilentek, csapágyak), és ezek esetleges cseréje után elvégezhető a futómű állítás. Ezért ajánlott a futóművet fél évente ellenõrizni.

Futómű állítás árak

Első futómű állítás 7.000.- Ft

Első-hátsó futómű állítás 10.000.- Ft

Korrodált kormányösszekötő gömbfejcsavar lazítása melegítéssel további 2-3.000.- Ft

Az alábbi tünetek a futómű állítására adhat okot:
Egyenes haladáskor kiszámíthatatlan menetviszonyok állhatnak elő, különösen motorfék, gázadás, és fékezés során. A lengéscsillapító meghibásodáshoz hasonló menetjellemzők, pillanatnyi jármű kitörések, oldalra húzások, kopogás-zörgés a kerekek felöl, gumikopások jelentkezhetnek.

Az alábbi telefonszámon várjuk kedves ügyfeleink bejelentkezését: 06-1-32-66-847

Cím: 1022 Budapest, Fillér u. 77.
Térkép>>

Nyitvatartás:
hétfõtõl-péntekig: 7.30-17.00 óráig